Za romantičen začetek dneva svojo najdražjo ali najdražjega presenetite z okusnimi vaflji.
Sestavine:
- olje (za pekač)
Testo za vaflje:
- 120 g mletih lešnikov
- 300 ml mleka
- 80 g kristalnega sladkorja
- 50 g masla
- 300 g moke
- ščepec soli
Preliv:
- 3 jajca
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- javorjev sirup
- 150-200 ml sladke smetane
- brusnična marmelada
Priprava:
- Pred pripravo lešnikovih vafljev z javorjevim sirupom in brusnično smetanonajprej poskrbimo zato, da je maslo na sobni temperaturi. Nato ločimo jajca - rumenjake, mehko maslo, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo.
- Lešnike povremo v mleku, odstavimo s štedilnika in počakamo nekaj trenutkov, da se napijejo.
- Beljaku dodamo sol in stepemo sneg.
- Nato postopoma zmešamo jajčno zmes, lešnike in moko. Na koncu previdno dodamo sneg.
- Zagrejemo pekač za vaflje, ga premažemo z malo olja in pričnemo s peko lešnikovih vafljev.
- Medtem stepemo smetano in ji dodamo brusnično marmelado. Tople lešnikove vaflje pokapljamo z javorjevim sirupom in postrežemo z brusnično smetano.