Ste za ribe? Tunin zrezek bo še okusnejši, če ga boste postregli z omako iz belega vina.
Sestavine:
Za omako iz belega vina in rukole:
- 50 g listov rukole
- 125 ml ribjega soka ali čiste juhe
- 125 ml belega vina (suhega)
- 125 ml sladke smetane
- jedilna žlica masla (hladnega)
- vejica timijana
- sol
Za garniranje:
- limonine rezine
- listi rukole
Priprava:
- Za pripravo tuninih zrezkov z omako iz belega vina in rukole najprej liste rukole operemo pod hladno vodo, jih otresemo do suhega in drobno sesekljamo.
- Tunine zrezke pokapljamo z limoninim sokom ter začinimo s soljo in poprom. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in tunine zrezke na obeh straneh popečemo, vendar ne prepečemo. Zrezke shranimo na toplem.
- Za pripravo omake iz belega vina in rukole ostanke pečenja ločimo z juho ali sokom ter zalijemo z belim vinom. Dodamo vejico timijana in pustimo, da se dobro prekuha. V omako primešamo smetano in sesekljano rukolo ter počakamo, da omaka zavre. Posodo odstavimo in odstranimo timijanovo vejico, omako pa s paličnim mešalnikom spasiramo. Primešamo hladno maslo v koščkih.
- Tunine zrezke postrežemo na krožnikih, omako pa priložimo v majhnem vrču.