Magazin
902 ogledov

Tunini zrezki

tunini zrezki Blanka Kefer
Ste za ribe? Tunin zrezek bo še okusnejši, če ga boste postregli z omako iz belega vina.

Sestavine:

  • 4 fileji tunine (okoli 140 g)
  • 1/2 limone
  • sol
  • poper (sveže mlet)
  • oljčno olje

Za omako iz belega vina in rukole:

  • 50 g listov rukole
  • 125 ml ribjega soka ali čiste juhe
  • 125 ml belega vina (suhega)
  • 125 ml sladke smetane
  • jedilna žlica masla (hladnega)
  • vejica timijana
  • sol

Za garniranje:

  • limonine rezine
  • listi rukole

Priprava:

  • Za pripravo tuninih zrezkov z omako iz belega vina in rukole najprej liste rukole operemo pod hladno vodo, jih otresemo do suhega in drobno sesekljamo.
  • Tunine zrezke pokapljamo z limoninim sokom ter začinimo s soljo in poprom. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in tunine zrezke na obeh straneh popečemo, vendar ne prepečemo. Zrezke shranimo na toplem.
  • Za pripravo omake iz belega vina in rukole ostanke pečenja ločimo z juho ali sokom ter zalijemo z belim vinom. Dodamo vejico timijana in pustimo, da se dobro prekuha. V omako primešamo smetano in sesekljano rukolo ter počakamo, da omaka zavre. Posodo odstavimo in odstranimo timijanovo vejico, omako pa s paličnim mešalnikom spasiramo. Primešamo hladno maslo v koščkih.
  • Tunine zrezke postrežemo na krožnikih, omako pa priložimo v majhnem vrču.

več ribjih jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.