Posladkajte se z lahko torto z belo čokolado.
Sestavine:
- 50 g masla
- 150 g keksov
- 50 g mandljevih keksov
- 5 listov želatine
- 200 g bele čokolade
- 6 žlic mleka
- 500 g rikote
- 300 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
Priprava:
- Maslo stopite, kekse rahlo nadrobite ali zmeljite v multipraktiku.
- Stopljeno maslo in kekse dobro premešajte in z zmesjo obložite tortni model (premera 20 centimetrov).
- Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 5 minut. Vzemite iz pečice, ohladite, nato pa kalupe pekača namastite z oljem ali maslom.
- Želatino namočite v vodi. Čokolado stopite v mleku, nato primešajte ožete lističe želatine. Mešajte, dokler se želatina ne stopi.
- Iz beljakov stepite sneg. V drugi posodi zmešajte rikoto, sladko smetano, sladkor v prahu in rumenjaka. Dobljeno zmes primešajte čokoladni mešanici, na koncu nežno primešajte še sneg.
- Dobljeno zmes vlijte v tortni model, ga prekrijte s plastično folijo in vsaj za nekaj ur, če se da, pa kar čez noč postavite v hladilnik.
- Pred serviranjem torto po želji okrasite z malinami, čokoladnimi ostružki ...