Torta iz palačink je lahko odlična zamisel, kako popestriti otroško zabavo, saj otroci uživajo tako pri njeni pripravi kot seveda pri sladkanju.
Sestavine:
Za palačinke:
- 360 g moke (gledke)
- 12 jajc
- 1 ščepec soli
- 750 ml mleka
- olje (ali maslo)
- 250 g sladke smetane
- 100 g čokolade
- 350 g maskarponeja
- 130 g sladkorja
- borovnice
- banane
- limonin sok
- med
Priprava:
- Torto iz palačink naredimo tako, da najprej pripravimo testo. Zanj zmešamo mleko in moko, primešamo jajca in ščepec soli. Pustimo stati okoli 20 minut.
- Nato damo nekaj olja v nizko ponev in po ponvi zlijemo celo zajemalko testa. Takoj ko se testo loči od roba in dna, palačinko obrnemo in zapečemo na drugi strani. Tako spečemo 12 palačink.
- Borovnice operemo in posušimo. Banane olupimo in narežemo na rezine.
- V vodni kopeli raztopimo čokolado in sladko smetano. Maso nato ohladimo in penasto zmešamo.
- Maskarpone zmešamo s sladkorjem in prav tako penasto zmešamo.
- Obe masi zmešamo skupaj.
- Eno palačinko naložimo na krožnik in jo na tanko namažemo s čokoladno maso. Na to naložimo naslednjo palačinko in jo prav tako namažemo. To ponovimo šestkrat.
- Na šesto palačinko namažemo čokoladno kremo na debelo in po njej razdelimo borovnice in bananine rezine. Na to položimo še eno palačniko in tudi to namažemo s čokoladno maso. Uporabimo vse palačinke.
- Za konec spet na debelo namažemo čokoladno maso ter znova razporedimo borovnice in bananine rezine.
- Torto iz palačink položimo za nekaj ur v hladilnik in nato postrežemo.