Za tiste, ki se ne morete upreti palačinkam s čokolado in ki imate radi kiselkaste robide, je današnji recept.
Sestavine:
- 10 palačink
- 500 g maskarponeja
- 200 g temne čokolade
Za dekoracijo:
- 100 g robid (opranih)
- 200 g temne čokolade (stopljene)
- 100 ml sladke smetane
- 30 g sladkorja
Priprava:
- Za robidovo torto iz palačink najprej pripravimo 10 palačink.
- Za nadev stopimo čokolado nad vodno kopeljo in jo nato malo ohladimo.
- Penasto zmešamo maskarpone in umešamo čokolado.
- Palačinko damo na servirni krožnik in jo na tanko premažemo s čokolado. Nato znova položimo palačinko in jo premažemo s čokolado. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka palačink.
- Za 3-4 ure postavimo v hladilnik.
- Smetano in sladkor na pol čvrsto stepemo ter z njo premažemo vrhnjo palačinko. Po njej porazdelimo robide ter robidovo torto iz palačink prelijemo s čokolado.
Nasvet:
Namesto robid lahko za ta recept uporabimo tudi maline, borovnice ali češnje.
Več receptov za jedi z robidami poiščite tukaj!