Magazin
40 ogledov

Toast z lisičkami

toast Blanka Kefer
Kruhke lahko obložite tudi z lisičkami in jesenskimi zelišči. Za okusen zajtrk ali malico.

Sestavine:

  • 320 g lisičk
  • 80 g šunke (dimljene)
  • 4 mlade čebule
  • 4 jajca
  • 1 manjši kos ingverja
  • 4 rezine toasta
  • 1/2 limone (sok)
  • 40 g masla
  • 10 g jesenskih zelišč (mešana: resa, pelin, koper, rožmarin, timijan)
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za toast z lisičkami in jesenskimi zelišči suho očistimo lisičke, večje razpolovimo. Mlado čebulo operemo, otremo in narežemo na fine obročke. Ingver olupimo in drobno sesekljamo. Šunko narežemo na majhne kocke.
  • Zelišča dobro operemo, osušimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo in v njem popražimo kocke šunke. Dodamo čebulo, lisičke, ingver in zelišča ter jih popražimo. Solimo in popramo.
  • Rezine toasta na maslu popečemo. Zmešamo jajca ter jih umešamo k lisičkam, pustimo da le rahlo zakrknejo. Pokapamo z nekaj limoninega soka, lisičke porazdelimo po rezinah toasta ter toast z lisičkami in jesenskimi zelišči takoj postrežemo.

Nasvet:

Toast z lisičkami in jesenskimi zelišči je enostavna in hitro pripravljena jed.

več receptov z lisičkami poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.