Za pripravo bučne kremne juhe potrebujete:
- 70 dag olupljene jedilne buče
- 1 čebulo
- 2 žlici olivnega olja
- sol
- poper
- sladko smetano
- balzamični kis
- muškatni orešček
- 1 vejico timijana
- 1 jušno kocko (zelenjavno ali mesno)
Tinini napotki:
"V posodo nalijemo olivno olje, dodamo nasekljano čebulo in pražimo, da malce porumeni. Zalijemo z vodo in dodamo olupljeno bučo brez semen, narezano na kocke. Vse skupaj kuhamo 20 minut, med kuhanjem pa dodamo jušno kocko (zelenjavno ali mesno). Nato s paličnim mešalnikom vse skupaj dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in timijanom, nato kuhamo še tri do štiri minute. Po želji dodamo tudi malce sladke smetane, malce balzamičnega kisa in muškatni orešček."
Za pripravo kvinoje z zelenjavo potrebujete:
- 350 g surove kvinoje
- 1,5 žlice olivnega olja
- 1 por
- 2 bučki
- 1 paradižnik
- rdečo, zeleno in rumeno papriko
Tinini napotki:
"Kvinojo večkrat speremo z vodo, da odstranimo grenkobo. V ponvi rahlo popražimo narezan por, da ovene. Dodamo tri vrste paprik, ki smo jih narezali na kocke. Pražimo dve do tri minute in dodamo še na kocke narezane bučke in paradižnik. Vse skupaj premešamo, dodamo oprano kvinojo ter 2- do 2,5-kratno količino vode in začimbe ter premešamo. Narahlo mora vreti vsaj 15 do 20 minut. Poleg lahko ponudimo tudi skledo zelenjave ali hrustljave solate."