Magazin
240 ogledov

Testo za pico

testo Blanka Kefer
Osnovni recept za testo za pico je preprost, a včasih kljub temu ne uspe. Osvežite si spomin in danes naj iz pečice zadiši po vaši najljubši pici.

Sestavine:

  • 500 g moke
  • 1 kocka kvasa (približno 40 g)
  • 1/4 l vode (mlačne)
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • paradižnikova omaka, sir in tako dalje (za nadev)

Priprava:

  • Za osnovni recept za pico najprej pripravimo kravajec. V 60–70 mililitrov vode zmehčamo kvas in malo sladkorja. Pazimo, da voda ne bo ne premrzla ne prevroča. Zmešamo moko, sol in olje ter vmešamo kravajec. Dolijemo preostanek vode in vse skupaj dobro zgnetemo. Priporočamo uporabo mešalnika za testo ali običajnega mešalnika.
  • Testo je treba gnesti tako dolgo, da postane voljno in se ne prijema posode. Kuhinjsko krpo na hitro pomočimo v mlačno vodo in ožamemo. Testo za pico prekrijemo s krpo in ga za pol ure postavimo na toplo, da vzhaja.
  • Nato testo razdelimo na štiri enako velike dele. Vsakega še enkrat dobro pregnetemo, da je popolnoma mehak. Vse štiri kose položimo na pomokano krpo in jih pustimo, da počivajo še pol ure.
  • Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
  • Testo za pico oblikujemo v okroglo pico, ga razvaljamo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Po okusu premažemo s paradižnikovo omako, obložimo s sirom in tako dalje. Pica se peče v pečici približno 15 minut.

najboljšo pico poiščite tukaj!

Komentarjev 3
  • Tomislav Stamenkovic 06:41 07.marec 2014.

    nobenega sladkorja ni potrebno!!

  • jaki 17:02 23.februar 2014.

    dajte mi butli povedat, kako se pica obloži z ITD???