Testeninam z lososom dodajte jesenski priokus. Popestrite jih z bučo.
Sestavine:
- 350 g širokih rezancev
- 1 čebula
- 150 g lososa (dimljenega)
- 100 g mesa buče (na primer muškatna, hokaido)
- 50 ml belega vina
- 150 ml sladke smetane
- 50 g sveže smetane (crème fraîche)
- 2 žlici kopra
- 3 žlice sončničnega olja
- sol
- poper
Priprava:
- Za široke rezance z dimljenim lososom in bučo skuhamo rezance v zadostni količini osoljene vode, jih odcedimo in damo na stran. Olupimo čebulo in jo narežemo na drobne kocke. Bučo narežemo na približno centimeter krat centimeter velike kocke, losos na trakove.
- V ponvi segrejemo olje ter na njem popražimo čebulo in bučo le toliko, da buča dobi nekoliko barve. Zalijemo z vinom, malce pokuhamo ter dodamo sladko in svežo smetano, rezance in losos. Dobro zmešamo ter začinimo s soljo in poprom.
- Preden široke rezance z dimljenim lososom in bučo postrežemo, jih posipamo z nasekljanim koprom.