Poletna klasika prija tudi pozimi. Dva dni pred koncem leta se za kosilo ali večerjo razveselite z lahkotnimi testeninami. In če pancete ne marate, jo preprosto izpustite.
Potrebujete:
- 50 dag kratkih testenin
- 1 majhno čebulo
- 1 strok česna
- približno 20 paradižnikov češnjevcev
- olivno olje
- baziliko
- 10 dag tanko narezane pancete
- sol
- poper
Priprava:
- Čebulo in strok česna olupite. Čebulo narežite na tanka kolesca.
- Paradižnike operite in prerežite na pol.
- Na nekaj žlicah olivnega olja popražite čebulo.
- Dodajte paradižnike in kar cel strok česna.
- Solite in na šibkem ognju dušite približno deset minut.
- Začinite s soljo in poprom.
- Panceto narežite na pravokotničke in jo popražite v oplasteni kozici.
- Testenine skuhajte, odcedite in zmešajte s paradižniki.
- Potresite s panceto in postrezite.
Dober tek!