Magazin
159 ogledov

Telečji zvitki

telečji zvitki Shutterstock
Telečji zvitki s pršutom in žajbljem se odlično podajo k širokim rezancem. Dober tek!

Sestavine:

  • 4 telečji zrezki
  • 4 manjše rezine kuhanega pršuta
  • nekaj lističev žajblja
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • kuhinjska vrvica

Priprava:

  • Zrezke oplaknite, osušite ter začinite s soljo in poprom. Na vsakega položite rezino kuhanega pršuta, nato pa vsak zrezek zvijte in povežite s kuhinjsko vrvico.
  • V ponvi segrejte malo olja, dodajte lističe žajblja in zvitke ter na šibkem ognju v slabih desetih minutah opecite z vseh strani. 
  • Prilijte vino, pokrijte in še približno deset minut dušite. Prilijte smetano, kratko pokuhajte in odstavite.

več receptov za zrezke poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.