V mrzlih dneh naj zadiši po marinadi, ki prikliče vonj poletja. Z mešanico mediteranskih začimb se odlično ujame teletina.
Potrebujete:
- 4 telečje zrezke
- sol in poper
- 2 žlici olivnega olja
- timijan
- vejico rožmarina
- malo pehtrana
- lovorov list
- limonino lupinico
- maslo za pečenje
Priprava:
- Zrezke solite in poprajte.
- V posodi pripravite marinado iz dišavnic – rožmarin osmukajte, lovorov list in pehtran drobno narežite, dodajte malo nastrgane limonine lupinice in zmešajte s preostalimi začimbami in olivnim oljem.
- Zrezke z marinado dobro natrite, pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj dve uri, še bolje čez noč.
- Pred peko zrezke odcedite. Na hitro jih specite na vročem maslu – zrezki bodo mehki in okusni, če jih boste na vsaki strani pekli okoli 7 minut.
Dober tek!