Magazin
64 ogledov

Spomladanska kremna juha

kremna juha Norbert Tutschek
Okus pomladi pričarajte s kremno juho s šparglji, ki jo popestrite kar z užitnimi cvetovi.

Sestavine:

  • 300 g špargljev
  • 40 g masla
  • 20 g moke
  • 2 cl belega vina
  • 750 ml prevretka (vode, v kateri so se kuhali šparglji)
  • 250 ml sladke smetane
  • sol
  • poper (beli, sveže zmlet)
  • muškatni orešček
  • pomladno cvetje (užitno)

Priprava:

  • Špargljevo kremno juho pripravimo tako, da najprej operemo in olupimo šparglje. Nato jih kuhamo okoli 20 minut pri srednji temperaturi. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji, damo na stran.
  • Šparglje polijemo s hladno vodo, da odstanimo grenčične snovi. Potem jih narežemo na majhne kose.
  • Segrejemo maslo in pustimo, da postane rahlo rjavo, nato pa hitro umešamo moko in zalijemo z belim vinom. Polijemo z vodo, v kateri so se kuhali šparglji, in sladko smetano ter na hitro prevremo. Pri nizki temperaturi kuhamo 30 minut.
  • Špargljevo kremno juho zmiksamo in začinimo. Na juho položimo spomladne cvetove po želji in jo postrežemo.

več receptov za juhe poiščite tukaj!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.