Okus pomladi pričarajte s kremno juho s šparglji, ki jo popestrite kar z užitnimi cvetovi.
Sestavine:
- 300 g špargljev
- 40 g masla
- 20 g moke
- 2 cl belega vina
- 750 ml prevretka (vode, v kateri so se kuhali šparglji)
- 250 ml sladke smetane
- sol
- poper (beli, sveže zmlet)
- muškatni orešček
- pomladno cvetje (užitno)
Priprava:
- Špargljevo kremno juho pripravimo tako, da najprej operemo in olupimo šparglje. Nato jih kuhamo okoli 20 minut pri srednji temperaturi. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji, damo na stran.
- Šparglje polijemo s hladno vodo, da odstanimo grenčične snovi. Potem jih narežemo na majhne kose.
- Segrejemo maslo in pustimo, da postane rahlo rjavo, nato pa hitro umešamo moko in zalijemo z belim vinom. Polijemo z vodo, v kateri so se kuhali šparglji, in sladko smetano ter na hitro prevremo. Pri nizki temperaturi kuhamo 30 minut.
- Špargljevo kremno juho zmiksamo in začinimo. Na juho položimo spomladne cvetove po želji in jo postrežemo.