Danes si bomo privoščili pravo spomladansko solato, ki ji bomo primešali malo hrustljave slanine.
Sestavine
- 4 žlice kruhovih kock
- 100 g mlade špinače
- 6 redkvic
- 8 rezin slanine
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 limona (sok)
- 2 žlici sezamovega olja
- sol
- poper
Priprava
- Za špinačno solato s hrustljavo slanino položimo slanino na s peki papirjem obložen pekač in pečemo pri 160 stopinjah Celzija od 10 do 15 minut, dokler ni lepo hrustljavo zapečena.
- Za solatni preliv dobro zmešamo sezam, sezamovo olje, javorov sirup in limonin sok. Začinimo s soljo in poprom.
- Redkvice narežemo na tanke rezine in jih s kruhovimi kockami primešamo špinači.
- Solato damo v skledo, slanino razlomimo na majhne koščke in dodamo solato. Špinačno solato s hrustljavo slanino takoj postrežemo.
Nasvet
Če dodamo solati še pečene in na rezine narezane piščančje prsi, lahko špinačno solato s hrustljavo slanino postrežete tudi kot glavno jed.