Iz pečice naj zadiši po pici. Takšni pomladni – s šparglji, posušenimi paradižniki in rukolo.
Sestavine:
- 2 pesti rukole (čisto na koncu)
- sol
- poper
- oljčno olje
Obloga za pico:
- 1 beluš (zelen)
- 3–4 jedilne žlice paradižnika (posušenega ali vloženega v olju)
- 100 g crème fraîche
- 100 g kisle smetane
- limonov sok
Testo za pico:
Priprava:
- Za špargljevo pico s posušenimi paradižniki najprej pripravimo testo.
- Toplo vodo (45 °C) zmešamo s sladkorjem in kvasom. V skledi na sredini z moko naredimo vulkan, vanj vlijemo mešanico iz kvasa in zmešamo z nekaj moke. Kvašeno testo pokrijemo in pustimo počivati na toplem 30 minut.
- Čez 30 minut v testo vmesimo jajce in sol ter pustimo še 10 minut počivati na toplem. Nato še enkrat zgnetemo, dokler v testu ni več grudic.
- Testo damo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga na tanko razvaljamo. Zmešamo crème fraîche in kislo smetano ter začinimo s soljo, poprom in nekaj limonovega soka.
- Surov špargelj olupimo, razpolovimo in po dolžini narežemo na kose. Paradižnike na grobo sesekljamo, drobnjak narežemo na fine obročke.
- Crème fraîche namažemo na testo, nato porazdelimo šparglje in paradižnike.
- Špargljevo pico s posušenimi paradižniki pečemo od 25 do 30 minut pri 160 °C. Pečeno pico posujemo z rukolo in pokapljamo z oljčnim oljem.