Magazin
398 ogledov

Špargljeva pica

pica Blanka Kefer
Iz pečice naj zadiši po pici. Takšni pomladni – s šparglji, posušenimi paradižniki in rukolo.

Sestavine:

  • 2 pesti rukole (čisto na koncu)
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Obloga za pico:

  • 1 beluš (zelen)
  • 3–4 jedilne žlice paradižnika (posušenega ali vloženega v olju)
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g kisle smetane
  • limonov sok

Testo za pico:

  • 250 g moke
  • 20 g kvasa
  • 125 ml vode
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 čajni žlički sladkorja

Priprava:

  • Za špargljevo pico s posušenimi paradižniki najprej pripravimo testo.
  • Toplo vodo (45 °C) zmešamo s sladkorjem in kvasom. V skledi na sredini z moko naredimo vulkan, vanj vlijemo mešanico iz kvasa in zmešamo z nekaj moke. Kvašeno testo pokrijemo in pustimo počivati na toplem 30 minut.
  • Čez 30 minut v testo vmesimo jajce in sol ter pustimo še 10 minut počivati na toplem. Nato še enkrat zgnetemo, dokler v testu ni več grudic.
  • Testo damo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga na tanko razvaljamo. Zmešamo crème fraîche in kislo smetano ter začinimo s soljo, poprom in nekaj limonovega soka.
  • Surov špargelj olupimo, razpolovimo in po dolžini narežemo na kose. Paradižnike na grobo sesekljamo, drobnjak narežemo na fine obročke.
  • Crème fraîche namažemo na testo, nato porazdelimo šparglje in paradižnike.
  • Špargljevo pico s posušenimi paradižniki pečemo od 25 do 30 minut pri 160 °C. Pečeno pico posujemo z rukolo in pokapljamo z oljčnim oljem.

več receptov za pice poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.