V vročih dneh teknejo lahke poletne solate. Danes z mlado špinačo, kozicami, avokadom in sirom.
Sestavine:
- 1/2 melone
- 200 g mlade špinače
- 1 avokado (zrel)
- 2 spomladanski čebuli
- 1/2 paprike (rdeče)
- 150 g ovčjega sira
- 180 g kozic (očiščenih)
- 2 jedilni žlici olivnega olja
Za preliv:
- 5 jedilnih žlic olivnega olja
- 2 jedilni žlici limetinega soka
- 1 jedilna žlica medu
- 10 listov mete
Priprava:
- Za hitro špinačno solato z melono in kozicami razpolovimo melono, z žlico odstranimo semena, jo olupimo in narežemo na kocke. Razpolovimo avokado, ga olupimo, odstranimo sredico ter ga prav tako narežemo na kocke. Spomladansko čebulo na drobno nasekljamo.
- Papriko speremo pod hladno vodo ter jo otremo. Odstranimo pecelj, semena in bela rebra ter jo narežemo na male kocke. Ovčji sir narežemo na kocke.
- V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo kozice. Za preliv dobro zmešamo olivno olje, limetin sok in med ter vmešamo liste mete.
- Mlado špinačo speremo pod hladno vodo in jo dobro odcedimo. Špinačo zmešamo z ostalimi sestavinami. Špinačno solato z melono in kozicami razdelimo po solatnih krožnikih ter pokapamo s prelivom.
Nasvet:
Špinačna solata z melono in kozicami je lahek poletni obrok, ki ga hitro pripravimo. Idealen za tople poletne večere ali malico v službi.