Magazin
71 ogledov

Solata s špinačo in kozicami

solata Blanka Kefer
V vročih dneh teknejo lahke poletne solate. Danes z mlado špinačo, kozicami, avokadom in sirom.

 Sestavine:

  • 1/2 melone
  • 200 g mlade špinače
  • 1 avokado (zrel)
  • 2 spomladanski čebuli
  • 1/2 paprike (rdeče)
  • 150 g ovčjega sira
  • 180 g kozic (očiščenih)
  • 2 jedilni žlici olivnega olja

Za preliv:

  • 5 jedilnih žlic olivnega olja
  • 2 jedilni žlici limetinega soka
  • 1 jedilna žlica medu
  • 10 listov mete

Priprava:

  • Za hitro špinačno solato z melono in kozicami razpolovimo melono, z žlico odstranimo semena, jo olupimo in narežemo na kocke. Razpolovimo avokado, ga olupimo, odstranimo sredico ter ga prav tako narežemo na kocke. Spomladansko čebulo na drobno nasekljamo.
  • Papriko speremo pod hladno vodo ter jo otremo. Odstranimo pecelj, semena in bela rebra ter jo narežemo na male kocke. Ovčji sir narežemo na kocke.
  • V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo kozice. Za preliv dobro zmešamo olivno olje, limetin sok in med ter vmešamo liste mete.
  • Mlado špinačo speremo pod hladno vodo in jo dobro odcedimo. Špinačo zmešamo z ostalimi sestavinami. Špinačno solato z melono in kozicami razdelimo po solatnih krožnikih ter pokapamo s prelivom.

Nasvet:

Špinačna solata z melono in kozicami je lahek poletni obrok, ki ga hitro pripravimo. Idealen za tople poletne večere ali malico v službi.

za več receptov za solate kliknite tukaj!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.