Magazin
6 ogledov

Smeh v Celju

Muzikal Moje pesmi, moje sanje je v slovenščino prevedel Andrej Rozman Roza. Žurnal24 main
V Celju se je začel gledališki festival Dnevi komedije 2009. Festival, ki bo trajal do 15. marca, je odprl muzikal Moje pesmi, moje sanje.

Muzikal Moje pesmi, moje sanje je v produkciji Delavnice Musike in Prešernovega gledališča Kranj zrežiral Matjaž Pograjc. V slovenščino ga je prevedel Andrej Rozman Roza. Poleg dobro znanih melodij v melodramskih tonih opeva pomen družine in njenih večnih vrednot, izpostavlja tudi temo narodne zavesti, lepote domovine, grozeče nevarnosti nacizma in neustavljive želje po svobodi.

Naslednjo bodo uprizorili predstavo Mestnega gledališča Ptuj.

Prvi blok Dnevov komedije, ki se bodo dogajali ob koncih tedna tja do 15. marca, bo v soboto ob 19.30 nadaljevala predstava Grönholmova metoda Jordija Galcerana v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj.

Grönholmova metoda Jordija Galcerana
V prevodu Marjete Drobnič je na odru zaživela v režiji hrvaške gostje Nenni Delmestre. V trpki komediji se štirje protagonisti potegujejo za delovno mesto v uspešnem podjetju in sočloveka doživljajo le še kot sovražnika v večni borbi za položaj moči. Komedija o kadrovskem manipuliranju v globalnem kapitalizmu preseneča s preobrati, komičnimi in duhovitimi situacijami ter zapleti, značilnimi za srhljivko.

Poleg navedenih tekmovalnih predstav bo prvi konec tedna Dnevov komedije v nedeljo, 22. februarja ob 17. uri, zaokrožila spremljevalna Zgodovina moje neumnosti (Povijest moje gluposti), monokomedija Željka Vukmirice. Vukmirica je priljubljen zagrebški igralec, režiser in pisec. Samostojno pot je začel prav s to monokomedijo – je pisec besedila, režiser in izvajalec – in jo od leta 1979 odigral kakšnih 1150-krat. Gre za izpoved igralca, ki razkriva svoje življenje od rojstva do trenutka, ko je izgubil mladostne in poklicne iluzije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.