Magazin
401 ogledov

Slivova pita

slivova pita Shutterstock
Za sladico specite pito. Ker se je sezona sliv že začela, jo pripravite kar z njimi.

Sestavine:

za testo:

  • 150 g masla
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 3 žlice mrzlega mleka

za nadev:

  • 1/2 kg sliv, razrezanih na polovice
  • vanilijev puding
  • 6 dl mleka
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • sok pol limone

Priprava:

  • Penasto umešajte zmehčano maslo, sladkor v prahu in sol. Dodajte moko, jajce in tri žlice mleka ter na hitro zgnetite v kepo.
  • Zavijte v aluminijevo folijo in pustite počivati v hladilniku vsaj pol ure.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj. Globlji pekač malce namažite z oljem ali maslom ter obložite s peki papirjem.
  • Zavrite pol litra mleka, v preostalo mleko pa zamešajte puding, dve jajci, sladkor, vanilijev sladkor in sok pol limone.
  • Ko mleko zavre, mu dodajte preostalo mešanico in kuhajte po navodilih z vrečke pudinga.
  • Kuhano mešanico pustite, da se ohladi, pri čemer občasno premešajte.
  • Testo razgnetite po dnu pekača.
  • Večkrat ga prebodite z vilico, nato pa ga prelijte s kremo.
  • Čez kremo enakomerno razporedite koščke sliv in pecite v ogreti pečici približno 20 minut.

Več receptov za pite poiščite tukaj!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.