Ja, tudi pri hrani obstajajo srečna naključja in nekaterih priboljškov sploh ne bi imeli, če se ne bi komu zalomilo.
Lučke
Lučko je odkril nihče drug kot otrok. Leta 1905 se je 11-letni Frank Epperson hotel posladkati s tem, da je pomočil palčko v zdrobljeno sodavico in vodo, potem pa jo je nehote pustil čez noč na verandi. Ko je naslednji dan odkril, kaj se je zgodilo, se je odločil svojo iznajdbo poimenovati Epsicle. Čez leta, ko so v njej uživali tudi njegovi otroci, so očetovo sladkarijo začeli klicati Pop’s ‘sicle, zato je spremenil ime. Leta 1923 je prodal pravice in nastalo je podjetje Popsicle®, ki danes letno proda dve milijardi lučk. Ime Popsicle je v ZDA tako postal sinonim za lučko.
Rozine
Verjeti je, da so ljudje odkrili rozine, ko se je nekdo ponesreči spotaknil ob kup posušenega grozdja. Kdaj se je to zgodilo, ni znano, a prva reklama za rozine naj bi se pojavila že leta 1873. Dve leti kasneje je vinar William Thompson rozine začel delati iz sorte Thompson seedless, kar je še danes osnova za večino rozin.
Kornet
Sladoledni kornet je zaslovel leta 1904 na sejmu St. Louis World’s Fair v Louisiani, kjer je sirski koncesionar Ernest Hamwi hotel pomagati sosednji stojnici, ki je stregla sladolede, a je zmanjkalo posodic. Hamwi se je znašel tako, da je zvil nekaj svojih hrskov in s tem je postal največji hit.
Ameriški čokoladni piškoti
Govorimo o tudi pri nas priljubljenih piškotih Chocolate Chip Cookies, ki nimajo pravega slovenskega prevoda. Leta 1930, med pripravo mase za navadne piškote v podjetu Toll House Inn, se je Ruth Wakefield odločila, da bo v maso dala nekaj koščkov Nestlejeve čokolade, saj je pričakovala, da se bo ta med peko stopila. A čokoladni koščki so obdržali svojo obliko, kar je Nestle dobro izkoristil sebi v prid in recept za piškote natisnil na embalaže. Chocolate Chip Cookies so tako postali najbolj znani piškoti.
Corn flakes
Tudi pri nas zelo priljubljeni kosmiči Corn flakes so odličen dokaz, da lahko spodrsljaj vodi do uspeha. Leta 1898 sta brata Kellogg ponesreči proizvedla serijo pšeničnih kosmičev z okusom jagodičevja, potem ko sta hotela narediti granolo (tipičen ameriški zajtrk iz kosmičev, oreškov, medu in suhega sadja, ki ga običajno pečemo v pečici, dokler ne postane hrustljav). Brata sta svoj "spodrsljaj" razvijala naprej in vse ostalo je zgodovina.
Jogurt
Začetki jogurta segajo v čase, ko so ljudje udomačili živali, ki prozvajajo mleko, nekje okoli leta 5000 pr. n. št. Med prenašanjem mleka iz enega kraja v drugega so takrat uporabljali nekakšne vreče, ki so bile narejene iz želodcev živali. Predvideva se, da so bakterije in kislost iz želodca spodbudile mleko, da se je začel strjevati, kar je bil začetek prvega jogurta.