Veste, da lahko s sivko popstrite tudi slane prigrizke? Ponujamo vam recept za hrustljave sivkine palčke.
Sestavine:
- 500 g moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- 1 čajna žlička soli
- 1 jedilna žlica medu
- 2 jedilni žlici sivkinih cvetov
- 1 vejica timijana
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- 2 olivno olje
Priprava:
- V skledo presejemo moko. Dodamo kvas in sol ter premešamo. Osmukamo timijanove listke in jih drobno nasekljamo. Vse sestavine - razen ene jedilne žlice olja - pomešamo z moko in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo in vzhajamo ca. 40 minut.
- Testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik na ca. 1/2 cm debelo. Razrežemo na ca. 30 cm dolge in 1/2 cm debele trakove in jih z obema rokama zvaljamo v palčke, ki jih malenkost zasukamo.
- S papirjem za peko obložimo dva pekača in položimo palčke tako, da je med njimi razmik. V segreti pečici jih pri 220 °C pečemo ca. 15 minut, da postanejo zlatorjave.
- Vzamemo jih iz pečice, ohladimo in položimo v posodo za shranjevanje. Sivkine palčke shranjujemo na suhem.
Nasvet:
Po tem receptu za sivkine palčke lahko pripravimo tudi timijanove ali rožmarinove palčke. Sestavin je dovolj za 30 palčk.
Za še več receptov s sivko kliknite tukaj!