Magazin
643 ogledov

Sirova pita s špinačo

sirova pita Blanka Kefer
Slano pito s sirom in špinačo pripravite za kosilo ali večerjo. Po želji ji primešajte por ali malo slanine.

Sestavine:

  • 500 g listnatega testa
  • 500 g fete ali skute
  • 150 g masla
  • 80 dag špinače
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • sol in poper

Priprava:

  • Špinačo preberite, operite in na hitro pokuhajte v vroči vodi ali nad paro – le toliko, da se posede. Nato jo odcedite, ohladite in sesekljajte. Sir ali skuto razdrobite, čebulo in peteršilj nasekljajte.
  • V posodi zmešajte pripravljeno špinačo, sir ali skuto, čebulo in peteršilj ter zmes začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte. V skodelici razžvrkljajte jajce, mu primešajte mleko in stopljeno maslo (mlačno).
  • Čas je za sestavo pite. V pomaščen pekač položite nekaj plasti listnatega testa (ne pozabite na rob), vsak list premažite z jajčno mešanico ter nanj razporedite tretjino mešanice sira in špinače. Dodajte nekaj plasti listnatega testa, vsako premažite z jajčno mešanico, potresite z drugo tretjino mešanice in postopek še enkrat ponovite. Na koncu pito prekrijte s plastjo listnatega testa, privihajte in po potrebi odrežite rob in vse skupaj polijte s preostalo jajčno mešanico.
  • Pripravljeno pito položite v hladno pečico, jo ogrejte na 200 stopinj Celzija in pecite še okoli 40 minut. Pita je pripravljena, ko je zlato rjavo zapečena. Dober tek!

več receptov za pite poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.