Pust je pred vrati, in če se boste tudi vi preizkusili v peki sladkih pustnih dobrot, smo za vas zbrali sedem receptov.
Ste se že lotili peke slastnih pustnih krofov po maminem ali babičinem receptu? Če ga še nimate, si lahko sposodite našega. Če boste naredili malo več testa, se preizkusite še v oblikovanju flancatov, ki na pustno obloženi mizi ne smejo manjkati.
Za tiste, ki se raje kot z domačimi sladkate s tujimi različicami krofov, smo poiskali recept za takšne krofe, ki so obliti s punčevo kremo; če ne marate marmelade, krofe nadevajte z vanilijevo kremo, ameriške krofke pa oblijte s čokolado in potresite z mrvicami, lešniki, pistacijami ...
Da bo vzdušje popolno, ne pozabite na krhke flancate, ki jih v dobro zaprti posodi lahko hranite nekaj dni, z najmlajšimi pa se lotite priprave mišk – z rozinami ali brez, teknile bodo vsake.