Le kaj prvi dan v letu prija bolj, kot tople in kiselkaste sarme? Prava jed za preganjaje mačka.
Potrebujete:
- srednje veliko glavo kislega zelja
- čebulo
- 300 g mešanega mletega mesa
- 50 g riža
- malo olja
- 80 g suhih rebr
- 6 dl goveje osnove
- sol in poper
Priprava:
- Čebulo drobno sesekljajte. Zeljne liste ločite med seboj in jim po potrebi stanjšajte sredinska rebra. Liste zložite na površino.
- V posodi zmešajte meso, čebulo, riž, nekaj kapljic olja, sol in poper.
- Nadev poljubno razdelite na zeljne liste in vsakega posebej zavijte.
- Preostale zeljne liste narežite na trakove. Suha rebra narežite na kose in jih poljubno skupaj z zeljem zložite na dno posode, dodajte tudi sarme, zalijte z jušno osnovo ali vodo in kuhajte približno eno uro ali uro in pol. Po želji lahko sarme pečete tudi v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno eno uro.
Dober tek!