Po nakupu banan je seveda najbolj pomembno, kako jih boste shranili. Sobna temperatura pozvroča njihovo prehitro zorenje, v hladilniku je zanje prehladno, prehitro postanejo črne, še manj primeren je – zaradi nihanja temperature – balkon.
Gnitje banan oziroma propadanje sadeža lahko obidete s tem enostavnim trikom, ki je objavljen na Youtubu. Posnetek dokazuje, kako se banane obnašajo če uporabite pri njihovem shranjevanju ta trik ali ne.
Banane zavijte v prozorno folijo, lahko tudi vrečko in jih takšne postavite v hladilnik. Še bolj boste učinkoviti, če boste vsako banano zavili posebej. Se vam zdi škoda časa in opravilo preveč zamudno? Spodnji video vas bo prepričal! V njem bost tudi videli razliko po nekaj dneh; torej kakšne bodo banana, ki niso bile zavit v plastične vrečkice in tiste, ki so bile. Nata način podaljšate življenjsko dobo priljubljenemu sadežu za kar teden dni.
Olupljene in zavite v plastično vrečko lahko tudi zamrznete. Tako bodo počakale približno dva meseca, vendar lahko odmrznjene uporabljate le za kuho in peko.
"Tako bodo počakale približno dva meseca, vendar lahko odmrznjene uporabljate le za kuho in peko."Sem videl da se je zmrznjene banane uporabljalo že v smoothie-jih, pa nč ne vem da bi blo s tem kej narobe?