Magazin
1712 ogledov

Rumove lunice

Rumove lunice Norbert Tutschek
Že veste, kaj boste pekli za praznike? Poskusite sladke rumove lunice.

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 250 g masla
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 100 g oreščkov (naribanih)
  • 150 g čokolade (drobno naribane)
  • 150 g moke (gladke)
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • ribezova marmelada
  • 250 g sladkorja v prahu (za rumov preliv)
  • vroča voda (za rumov preliv)
  • rum (za rumov preliv)

Priprava:

  • Za rumove rezine najprej ločimo jajca. Beljak s ščepcem soli stepemo v posodi brez ostankov maščobe, da nastane trden sneg. Rumenjake pomešamo z maslom, ki ima sobno temperaturo, z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu, da nastane penasta masa.
  • Pecilni prašek skozi sito dodamo moki in pomešamo z oreščki in naribano čokolado.
  • Obe masi med sabo pomešamo, primešamo pa tudi manjšo količino snega. Na koncu primešamo še preostanek snega.
  • Maso za testo enakomerno nanesemo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in v vnaprej ogreti pečici pri 180°C pečemo približno 25 minut.
  • Medtem pomešemo vročo vodo, rum in sladkor v prahu.
  • Še vroče rezine premažemo z marmelado, po vrhu pa nanesemo rumov premaz.
  • Pred serviranjem pustimo, da se rumove rezine dobro ohladijo.

več receptov za praznično peko poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.