Že veste, kaj boste pekli za praznike? Poskusite sladke rumove lunice.
Sestavine:
- 5 jajc
- 250 g masla
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 ščepec soli
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 100 g oreščkov (naribanih)
- 150 g čokolade (drobno naribane)
- 150 g moke (gladke)
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- ribezova marmelada
- 250 g sladkorja v prahu (za rumov preliv)
- vroča voda (za rumov preliv)
- rum (za rumov preliv)
Priprava:
- Za rumove rezine najprej ločimo jajca. Beljak s ščepcem soli stepemo v posodi brez ostankov maščobe, da nastane trden sneg. Rumenjake pomešamo z maslom, ki ima sobno temperaturo, z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu, da nastane penasta masa.
- Pecilni prašek skozi sito dodamo moki in pomešamo z oreščki in naribano čokolado.
- Obe masi med sabo pomešamo, primešamo pa tudi manjšo količino snega. Na koncu primešamo še preostanek snega.
- Maso za testo enakomerno nanesemo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in v vnaprej ogreti pečici pri 180°C pečemo približno 25 minut.
- Medtem pomešemo vročo vodo, rum in sladkor v prahu.
- Še vroče rezine premažemo z marmelado, po vrhu pa nanesemo rumov premaz.
- Pred serviranjem pustimo, da se rumove rezine dobro ohladijo.