Mmm, prazniki res ne morejo miniti brez rumovih kroglic. Namig za pripravo poiščite spodaj.
Sestavine:
- 125 g masla
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička kave (instant)
- 1 jedilna žlica kakava
- 4 jedilne žlice ruma
- 200 g lešnikov (mletih)
- 350 g temne čokolade
- 200 g čokoladnih mrvic (kokosovih kosmičev ali nasekljanih pistacij za posip)
Priprava:
- Za pripravo rumovih kroglic najprej v vodni kopeli stopimo čokolado, da postane tekoča.
- Nato ji dodamo lešnike, rum, kavo in kakav. Nekoliko ohladimo in pazimo, da je zmes gosta.
- Maslo in sladkor gladko zmešamo in ju dodamo čokoladni zmesi. Vse skupaj dobro premešamo.
- Z rokami oblikujemo rumove kroglice poljubnih velikosti in jih povaljamo v čokoladnih mrvicah, nasekljanih pistacijah ali kokosovih kosmičih. Ohladimo.
Nasvet:
- Če je zmes za rumove kroglice pretopla za oblikovanje, jo postavite za 10 minut v hladilnik in poskusite znova.
- Imate raje mlečno ali temno čokolado? Pri tem receptu lahko uporabite tisto, ki vam najbolj tekne.