Magazin
26 ogledov

Riž s čilijem in ananasom

Privoščite si eksotiko! Žurnal24 main
Čilijeva omaka, ki jo lahko pripravite v slabih desetih minutah, se odlično poda k tajskemu rižu z ananasom.

Tokrat se pripravite na eksotično poslastico.

Za čilijevo omako (100 ml) potrebujete:

  • 2 stroka česna
  • 4 žlice ribje omake
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlico rjavega sladkorja
  • 1 žlico čilijevega praška

Priprava:
Najprej olupite česen in ga zdrobite v možnarju. Nato dodate ribjo omako, limonin sok, sladkor in čilijev prašek. Mešajte tako dolgo, dokler se sladkor ne stopi. Omako prelijte v kozarec in ga dobro zaprite ter dajte na hladno. Čilijeva omaka, ki ste jo pripravili, bo sveža ostala še približno dva tedna.

Riž z ananasom
Za štiri potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 2 paradižnika
  • 500 g ananasa
  • 3 stroke česna
  • 3 žlice olja
  • 3 žlice rozin
  • 750 g kuhanega riža
  • 2 žlici ribje omake
  • 1 žlico rjavega sladkorja

Priprava:
Olupite in sesekljajte čebuli. Nato operite dva paradižnika in ju drobno narežite. Pri tem odstranite nastavka za pecelj. Odcedite eno pločevinko ananasa v koščkih. Česen olupite in ga sesekljajte ter zlato rumeno popražite na olju. Nato dodajte čebulo in pražite še eno minuto. V to dajte paradižnik, ananas, rozine in riž ter med mešanjem segrevajte. Riž lahko začinite z ribjo omako in malo sladkorja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.