Pikantni riž pripravite kot prilogo mesnim jedem, če pa mu primešate popečene kozice, ga lahko jeste tudi kot samostojno glavno jed.
Sestavine:
- 350 g riža basmati
- 2 sveža rdeča čilija
- 1 žlička kardamomovih semen
- oljčno olje
- 2 koščka masla
- 4 klinčki
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol, poper
- 1 majhna limona
Priprava:
- Riž skuhajte, čili drobno nasekljajte.
- V večji ponvi razgrejte malo oljčnega olja in maslo, nato dodajte kardamomova semena, čili, klinčke in paradižnikovo mezgo, solite in poprajte.
- Kuhajte dve minuti, medtem ves čas mešajte.
- Nato v ponev stresite kuhan riž in dobro premešajte.
- Riž odstavite z ognja, ga pokapajte z limoninim sokom, premešajte in postrezite.