Ste že pripravljali ribo s karijem in jabolki? Igro okusov preizkusite s spodnjim receptom.
Sestavine:
- 4 fileji lososa
- 2 manjša krompirja
- 2 večji jabolki
- 3 vloženi feferoni
- 100 ml sladke smetane
- 2 jajci
- 1 žlička karija v prahu
- 2 žlici limoninega soka
- sol
- poper
Priprava:
- Za ribji file z jabolkom in karijem najprej olupimo krompir in ga v osoljeni vodi skuhamo, vendar ne premehko. Nato ga ohladimo in narežemo na rezine. Jabolku odstranimo pečke in ga narežemo na tanke krhlje. Feferon nasekljamo na majhne kocke.
- Stepemo smetano, ločimo jajca. Beljak stepemo v čvrst sneg. Previdno zmešamo smetano in sneg ter dodamo kari v prahu, sol in rumenjak.
- Rezine krompirja in jabolk izmenično zložimo v pekač, čeznje položimo ribje fileje in jih pokapamo z limoninim sokom. Po vrhu posujemo feferone ter začinimo s soljo in poprom.
- Čez porazdelimo še maso smetane in snega ter ribji file z jabolkom in karijem pečemo pri 180 stopinjah Celzija okoli 20 minut.
Nasvet:
Ribji file z jabolkom in karijem lahko postrežemo z motovilcem.
Recepte za več ribjih jedi poiščite tukaj!