Magazin
41 ogledov

Ribji file s karijem

ribji file Blanka Kefer
Ste že pripravljali ribo s karijem in jabolki? Igro okusov preizkusite s spodnjim receptom.

Sestavine:

  • 4 fileji lososa
  • 2 manjša krompirja
  • 2 večji jabolki
  • 3 vloženi feferoni
  • 100 ml sladke smetane
  • 2 jajci
  • 1 žlička karija v prahu
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za ribji file z jabolkom in karijem najprej olupimo krompir in ga v osoljeni vodi skuhamo, vendar ne premehko. Nato ga ohladimo in narežemo na rezine. Jabolku odstranimo pečke in ga narežemo na tanke krhlje. Feferon nasekljamo na majhne kocke.
  • Stepemo smetano, ločimo jajca. Beljak stepemo v čvrst sneg. Previdno zmešamo smetano in sneg ter dodamo kari v prahu, sol in rumenjak.
  • Rezine krompirja in jabolk izmenično zložimo v pekač, čeznje položimo ribje fileje in jih pokapamo z limoninim sokom. Po vrhu posujemo feferone ter začinimo s soljo in poprom.
  • Čez porazdelimo še maso smetane in snega ter ribji file z jabolkom in karijem pečemo pri 180 stopinjah Celzija okoli 20 minut.

Nasvet:

Ribji file z jabolkom in karijem lahko postrežemo z motovilcem.

Recepte za več ribjih jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.