Ribje kroglice bodo všeč otrokom, odlična izbira so tudi za takrat, ko na obisk pridejo prijatelji.
Sestavine:
- žemlja
- 50 dag ribjih filejev (oslič, losos …)
- jajce
- nekaj vejic peteršilja
- krušne drobtine
- olje za cvrtje
- sol in poper
Priprava:
- Žemljo (staro dan ali dva) narežite na kocke in prelijte z malo mlačne vode. Ribjim filejem odstranite kožo in s pinceto tudi morebitne koščice. Očiščene fileje drobno nasekljajte. Peteršilj oplaknite in nasekljajte.
- Nasekljane ribje fileje zmešajte s kruhom, ki ste ga dobro oželi, peteršiljem in jajcem. Začinite s soljo in sveže mletim poprom ter maso dobro pretlačite z vilicami.
- Če se vam zdi ribja masa prevlažna, ji dodajte žlico ali dve krušnih drobtin. Z vlažnimi rokami oblikujte kroglice, jih povaljajte v drobtinah in ocvrite v vročem olju.