Magazin
22 ogledov

Rezanci z mesnimi kroglicami

rezanci Shutterstock
Testenine z mesnimi kroglicami so klasika, danes pa jih pripravljamo malo drugače. Paradižnikovo omako smo zamenjali s pestom.

Sestavine:

  • 40 dag mlete govedine
  • 1 jajce
  • 1 majhna žemljica
  • 3 stroki česna
  • 1 majhen šopek bazilike
  • 1 žlička gorčice
  • olivno olje
  • 50 dag širokih jajčnih rezancev
  • 30 dag paradižnika češnjevca
  • sol in poper

Priprava:

  • Žemljico nasekljajte in prelijte z nekaj žlicami tople vode (ali mleka). Stroke česna olupite in nasekljajte, baziliko nasekljajte. V kozici segrejte žlico olivnega olja, dodajte česen in ga zelo na kratko popražite. Odstavite in ohladite.
  • Mleto meso zmešajte z razžvrkljanim jajcem, dobro ožetim kruhom, gorčico, olivnim oljem s česnom in polovico bazilike. Maso začinite s soljo in poprom. Če je masa zelo vlažna, dodajte žlico ali dve kruhovih drobtin. Z vlažnimi rokami oblikujte majhne kroglice in jih opecite v olivnem (ali pa arašidovem) olju. Kroglice polagajte na kuhinjski papir, da vpije maščobo.
  • Rezance skuhajte in odcedite. Preostalo baziliko zmešajte z dvema žlicama olivnega olja in prelijte rezance. Zmešajte z mesnimi kroglicami in celimi ali prerezanimi paradižnički češnjevci.

več receptov za testenine poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.