Magazin
717 ogledov

Rezanci z dimljenim lososom

rezanci Blanka Kefer
Dimljen losos v smetanovi omaki ter z bučo in rezanci obljublja odličen obrok. Pa dober tek!

Sestavine:

  • 350 g širokih rezancev
  • čebula
  • 150 g lososa (dimljenega)
  • 100 g mesa buče (na primer muškatne, hokaido)
  • 50 ml belega vina
  • 150 ml sladke smetane
  • 50 g crème fraîche (ali kisle smetane)
  • 2 žlici kopra
  • 3 žlice sončničnega olja
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za široke rezance z dimljenim lososom in bučo skuhamo rezance v zadostni količini osoljene vode, jih odcedimo in damo na stran. Olupimo čebulo in jo narežemo na drobne kocke. Bučo narežemo na približno centimeter krat centimeter velike kocke, lososa na trakove.
  • V ponvi segrejemo sončnično olje ter popražimo čebulo in bučo le toliko, da buča dobi nekoliko barve. Zalijemo z vinom, malce pokuhamo ter dodamo sladko smetano, creme fraîche, rezance in lososa. Dobro zmešamo in začinimo s soljo in poprom.
  • Preden široke rezance z dimljenim lososom in bučo postrežemo, jih posipamo z nasekljanim koprom.

več namigov, kako pripraviti lososa, poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.