Dimljen losos v smetanovi omaki ter z bučo in rezanci obljublja odličen obrok. Pa dober tek!
Sestavine:
- 350 g širokih rezancev
- čebula
- 150 g lososa (dimljenega)
- 100 g mesa buče (na primer muškatne, hokaido)
- 50 ml belega vina
- 150 ml sladke smetane
- 50 g crème fraîche (ali kisle smetane)
- 2 žlici kopra
- 3 žlice sončničnega olja
- sol
- poper
Priprava:
- Za široke rezance z dimljenim lososom in bučo skuhamo rezance v zadostni količini osoljene vode, jih odcedimo in damo na stran. Olupimo čebulo in jo narežemo na drobne kocke. Bučo narežemo na približno centimeter krat centimeter velike kocke, lososa na trakove.
- V ponvi segrejemo sončnično olje ter popražimo čebulo in bučo le toliko, da buča dobi nekoliko barve. Zalijemo z vinom, malce pokuhamo ter dodamo sladko smetano, creme fraîche, rezance in lososa. Dobro zmešamo in začinimo s soljo in poprom.
- Preden široke rezance z dimljenim lososom in bučo postrežemo, jih posipamo z nasekljanim koprom.