Bi se posladkali? Privoščite si kos lahke rabarbarine torte s kokosom. Pa dober tek!
Sestavine:
- 150 g maslenih piškotov
- 100 g masla
- 150 g rabarbare
- 300 g svežega sira
- 500 g skute
- 120 g sladkorja
- 50 g koruznega škroba
- 100 g kokosovih kosmičev
- 1 jedilna žlica vaniljevega sladkorja (ali sredica vaniljevega stroka)
- 2 jajci
- 1 jajčni rumenjak
Priprava:
- Za rabarbarino torto s kokosom damo maslene piškote v vrečko za zamrzovanje in jih zdrobimo s kladivom za meso. Počasi raztopimo maslo in ga umešamo med razdrobljene piškote.
- Tortni model obložimo s papirjem za peko, vanj porazdelimo piškote in jih pritisnemo ob dno modela.
- Rabarbaro operemo, olupimo in jo narežemo na koščke. Preostale sestavine med seboj dobro pomešamo. Nazadnje dodamo rabarbaro. Model za peko napolnimo z maso, poravnamo in v segreti pečici pečemo na 160 stopinj Celzija približno 50 minut (funkcija: kroženje zraka).
- Rabarbarino torto s kokosom ohladimo v modelu, nato jo razdelimo in garniramo s svežimi metinimi listi.