Mmm, danes nam je zadišal tiramisu. In to prav poseben, takšen z rabarbaro. Ste za grižljaj presenečenja?
Sestavine:
- 1/2–3/4 kg rabarbare (po želji)
- 120 g kristalnega sladkorja
- 2 lista želatine
- 1/2 limone (sok)
- 500 g sira maskarpone
- 100 ml sladke smetane
- 1/16 l vode
- 80 g sladkorja
- 1 ščepec klinčkov v prahu
- 1 ščepec cimeta v prahu
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 1 zavoj biskvitnih keksov (baby piškotov)
- 3 žlice čokolade (nastrgane)
Priprava:
- Pravokoten pekač obložimo z alufolijo. Rabarbaro olupimo in prerežemo na pol. Vodi primešamo sladkor, limonino lupino, klinčke in cimet. Zavremo. Dodamo rabarbaro in na majhnem ognju kuhamo 5 minut. Odcedimo.
- Želatino zmehčamo v mrzli vodi.
- Maskarpone zmešamo s sladko smetano, vaniljevim sladkorjem, limonovim sokom in preostankom sladkorja. Želatino segrejemo v nekaj rabarbarinega soka in hitro primešamo preostali masi.
- Dno pekača prekrijemo z biskvitnimi keksi, premažemo s kremo in nato obložimo s koščki rabarbare. Postopek ponovimo, dokler ne zmanjka sestavin. Na vrhu naj bo plast keksov. Zavijemo v alufolijo in čez noč postavimo na hladno.
- Preden postrežemo, posujemo s čokolado.