Magazin
40 ogledov

Quiche s peresniki

kiš Blanka Kefer
Če ste si za kosilo zaželeli nekaj testeninskega in zapečenega v pečici, poskusite quiche s peresniki.

Sestavine:

za testo:

  • 1 rumenjak
  • sol
  • 200 g moke
  • 100 ml vode (mlačne)
  • 3 jedilne žlice olja

za nadev:

  • 3 mlade čebule
  • 100 g sveže smetane
  • 200 g šunke (kuhane)
  • 300 g paradižnika
  • 1 šop majarona
  • moka (za delovno površino)
  • 200 g peresnikov
  • poper
  • olje (za pekač)
  • 150 g trdega sira

Priprava:

  • Za kiš oz. quiche s peresniki zgnetemo moko, ščepec soli, mlačno vodo, olje in rumenjak v testo ter ga pustimo počivati 30 minut na sobni temperaturi.
  • Peresnike skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži. Vodo nato odlijemo, kuhane peresnike damo na stran. Paradižnike olupimo in narežemo na kocke. Očistimo mlado čebulo in jo z zelenim delom narežemo na obročke. Majaron speremo z vodo in ga na drobno nasekljamo. Šunko narežemo na kocke. Vse sestavine zmešamo s peresniki.
  • Na pomokani površini razvaljamo testo v velikosti pekača s premerom 28 cm. Pekač namastimo, vanj položimo testo. Rob v višini 3 cm potegnemo navzgor. Pečico ogrejemo na 200°C.
  • V mešanico peresnikov umešamo creme fraiche in sir, posolimo in popramo ter nadev nanesemo na testo.
  • Kiš s peresniki pečemo približno 40  minut (na srednji višini, plinska pečica: stopnja 3), dokler ni zlato rjave barve.

Nasvet:

  • Nekaj kuhanih peresnikov lahko damo na stran in jih nato, preden damo kiš s peresniki v pečico, uporabimo za dekoracijo. Peresnike položimo v obliki rože na nadev. Tako bo kiš s peresniki videti še bolj okusen.

več receptov za testenine poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.