Magazin
37 ogledov

Punca izgubila poželenje zame

seks strast istock Žurnal24 main
Imam problem, ki traja že nekaj mesecev. S punco sem že 1 leto in 3 mesece. Najin odnos je na splošno v redu, le pri samem spolnem občevanju se zatakne.

Punca izgublja stik z intimo. Seks jo dejansko ne zanima več! Imam jo namreč neizmerno rad in ljubim jo.  Kako to popraviti? Probala sva na različne načine (erotična masaža, razne predigre,...), pa ni bilo uspeha. Prosim, če mi lahko pomagate na tak ali drugačen način da bi najin odnos temeljil tudi na seksu, kajti jaz to pogrešam! Kako jo pripraviti do poželenja po seksu!  Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!
Mark

Odgovor:

 

Potrebujete nasvet?

Vprašanja za dr. Ireno Rahne Otorepec pošljite na: svetovanje@zurnal24.si

Dragi Mark! Najprej bi se ustavila ob tem, ko pišete, da punca izgublja stik z intimo. Ne vem, točno, kaj ste mislili s tem. Razumela sem, kot da vaše dekle nima več takšnega spolne želje kot prej. Ne vem, ali sta skupaj raziskovala načine stimulacije, ki bi ji ugajale, ali  pa ste se samo vi trudil, da bi jo »zagrel« za spolno igro.

Če je vajin problem star šele nekaj mesecev, se je treba vprašati, kakšni so vzroki zanj. Velikokrat so razlogi za zmanjšan interes za spolnost  izven partnerskega odnosa, nekako nimajo nič zveze  z odnosom, vendar človeka ovirajo pri zmožnosti sprostitve in prepustitve. Razlogi za izgubo spolnega poželenja so torej raznoliki, med njimi tudi različni stresi, depresija, tesnobna stanja. Seveda je tudi pomembno, kakšna je vajina komunikacija nasploh, koliko si zaupata tudi stiske in seveda če se tudi glede spolnosti zmoreta izmenjati želje, pričakovanja. Vajina zveza sicer še ni dolga, kljub temu pa najbrž imata načrte za prihodnost. Nič niste napisali o vajinih načrtih v prihodnje, kako resna je vajina zveza, ali živita ali nameravata živeti skupaj. O sebi ste napisali, da jo imate neizmerno radi. Kako pa je z ljubezenskimi čustvi vaše partnerke do vas? Glede na  to, da jo vi ljubite in si jo tudi seksualno zelo želite, je na mestu vprašanje, če je tako tudi pri njej. Vsekakor je nujen odkrit pogovor, kaj se je v njenem doživljanju spremenilo, da je seks  sedaj ne predstavlja užitka. Upam, da se bo vajina težava razrešila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.