Magazin
868 ogledov

Pražen riž s piščancem

pražen riž Blanka Kefer
Pražen riž s piščancem in zelenjavo lahko pripravite tudi vnaprej in ga za malico vzamete s seboj v službo.

Sestavine:

  • 1 piščančje prsi
  • 400 g riža
  • 200 g zelenjave (po želji, lahko tudi zamrznjene)
  • 100 g koruze
  • 2 mladi čebulici
  • 2 jajci
  • 4 žlice sojine omake
  • 1 žlica omake iz ostrig
  • 1/2 čilija
  • 4 žlice olja
  • 4 vejice koriandra
  • sezam (za posip)

Priprava:

  • Za pražen riž s piščancem in zelenjavo piščančje prsi najprej narežemo na manjše kose, mlado čebulico pa na tanke kolobarje.
  • Če je zelenjava zamrznjena, jo odmrznemo, sicer jo samo narežemo na koščke. Riž skuhamo po navodilih na embalaži in dobro odcedimo. V voku segrejemo olje ter popečemo piščanca in riž. Dodamo zelenjavo.
  • Takoj ko je zelenjava vroča, vmešamo jajca in pustimo, da zakrknejo. Začinimo s sojino omako, omako iz ostig in čilijem.
  • Pražen riž s piščancem in zelenjavo napolnimo v skodelice in okrasimo s svežim koriandrom ali baziliko ter posujemo s sezamom.

več jedi z rižem poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.