Pražen riž s piščancem in zelenjavo lahko pripravite tudi vnaprej in ga za malico vzamete s seboj v službo.
Sestavine:
- 1 piščančje prsi
- 400 g riža
- 200 g zelenjave (po želji, lahko tudi zamrznjene)
- 100 g koruze
- 2 mladi čebulici
- 2 jajci
- 4 žlice sojine omake
- 1 žlica omake iz ostrig
- 1/2 čilija
- 4 žlice olja
- 4 vejice koriandra
- sezam (za posip)
Priprava:
- Za pražen riž s piščancem in zelenjavo piščančje prsi najprej narežemo na manjše kose, mlado čebulico pa na tanke kolobarje.
- Če je zelenjava zamrznjena, jo odmrznemo, sicer jo samo narežemo na koščke. Riž skuhamo po navodilih na embalaži in dobro odcedimo. V voku segrejemo olje ter popečemo piščanca in riž. Dodamo zelenjavo.
- Takoj ko je zelenjava vroča, vmešamo jajca in pustimo, da zakrknejo. Začinimo s sojino omako, omako iz ostig in čilijem.
- Pražen riž s piščancem in zelenjavo napolnimo v skodelice in okrasimo s svežim koriandrom ali baziliko ter posujemo s sezamom.