Magazin
14 ogledov

Pravljični minimalizem Gwyneth Paltrow

1/15
Žurnal24 main
Minimalizem, ki ga navdihuje ženstvenost, bi morda lahko z nekaj besedami opisali hišo Gwyneth Paltrow na imenitnem delu Long Islanda, ki je znan kot The Hamptons.

Petintridesetletna oskarjevka, ki z možem Chrisom Martinom, frontmanom britanske zasedbe Coldplay, ter otrokoma Apple in Mosesom sicer živi v Londonu, je pri opremljanju hiše dokazala, da bi brez težav spremenila poklic, če bi zanjo nekoč zmanjkalo filmskih vlog. "Postala sem enciklopedija oblikovanja za moje prijatelje," je razložila Paltrowova. Da Gwyneth ve, kaj je lepo, dokazuje tudi to, da se je, preden se je skoraj popolnoma posvetila družini, zelo redno pojavljala na lestvicah najbolje oblečenih zemljank in igralk, dobra prijateljica pa je z modnima čarovnikoma Valentinom in Stello McCartney.

Rada ima nežne barve
Za vilo na Long Islandu na vzhodni obali ZDA je Gwyn izbrala belo in druge svetle barve, ki jim v nekaterih prostorih "nasprotuje" črna. Hišo je opremila presenetljivo skromno, a funkcionalno. Igralka, ki je hišo od začetka opremljala skupaj z washingtonskim oblikovalcem Michaelom Minkoffom, ima rada čiste linije in nežne barve. Ker je hišo odkrila, ko še ni bila popolnoma dokončana, je dodala še nekaj sob za goste in nekoliko spremenila razporeditev glavnih prostorov. Kuhinja je večja, kot je bilo sprva mišljeno, saj zaprisežena vegetarijanka (ki pa priznava, da do sebe ni več tako stroga, kot je bila včasih) pravi, da v kuhinji z otrokoma preživlja ogromno časa.

Apple je izbirala sama
In najbolj ljubka sobica v hiši je tista, v kateri bo odraščala mala Apple, ki je sama izbrala blago za svojo princeskasto posteljo – brez rožnate zato ni šlo. Na vrtu, zasajenim s sadnim drevjem, je lesena hiška, ki spominja na japonsko čajnico, v njej pa je Gwyn uredila majhno telovadnico, iz katere lahko poleti skoči v odprt bazenček. Umetnost Andyja Warhola, "lestenec", ki spominja na cvetočo breskovo vejico, posteljnina Donne Karan ter drugo pohištvo in predmeti v ZDA znanih in šele prihajajočih oblikovalskih imen je Gwyneth izbirala dolgo in pozorno, učinek pa je osupljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.