Magazin
1491 ogledov

Polpetki iz krompirja in bučk

bučke Blanka Kefer
Polpetki iz krompirja in bučk teknejo s smetanovo omako s česnom ali čemažem, lahko pa jih ponudite tudi kot prilogo h gobam ali mesu.

Sestavine:

  • 500 g krompirja (mokastega, kuhanega, olupljenega)
  • 300 g bučk
  • 300 g skute
  • česen
  • sol
  • zelišča

Priprava:

  • Za hlebčke iz krompirja in bučk najprej naribamo že kuhan in ohlajen krompir. Bučke operemo in prav tako naribamo.
  • Vse skupaj zmešamo s skuto in začimbami. Iz tega oblikujemo hlebček in paniramo v moki, jajcu in drobtinah. Ocvremo. Položimo na papirnato brisačo, da se dobro odcedi.
  • Hlebčke postrežemo s česnovo ali čemaževo omako.

več jedi z bučkami poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.