Magazin
16 ogledov

Pogrejte se z juho z bučkami in smetano

Juha z bučkami in smetano Blanka Kefer
Prvi delovni dan v novem letu zaključite s toplo in slastno juho z bučkami.

Sestavine:

  • 80 dag majhnih, čvrstih bučk
  • 2 strok česna
  • 1 majhen por
  • olivno olje
  • 2 vejici bazilike
  • 1 dl suhega belega vina
  • 0,5 dl smetane za kuhanje
  • 0,5 dl kisle smetane
  • sol, poper

Priprava:

1. Bučke in por operite in narežite na tanka kolesca.
2. Na malo olivnega olja popražite česen. Dodajte bučke in por, solite in še kratko popražite.
3. Solite, zalijte z vinom in dušite.
4. Ko vino izpari, prilijte liter tople vode in pokrijte.
5. Ko juha zavre, kuhajte še deset minut.
6. Odstavite in juho zmeljite s paličnim mešalnikom ali pretlačite.
7. Vmešajte smetano za kuhanje in kislo smetano in začinite s poprom in nasekljano baziliko.
8. Postrežete lahko z opečenimi kockami kruha ali kuhanim rižem.

VEČ JEDI Z BUČKAMI NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.