Tudi čisto preproste jedi lahko nadgradite s penino. Ste že poskusili piščanca, pečenega v testu s penino?
Sestavine:
- 600 g piščančjih prsi (brez kosti in kože, lahko puranje prsi)
- sveža zelišča (nasekljana, npr. peteršilj, bazilika, pehtran itd.)
- ščepec soli
- ščepec popra
- olje (za cvrtje)
Za testo:
- 150 g moke
- 150 ml šampanjca (ali penine)
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
- sol
- poper
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- 1 ščepec curryja v prahu
Priprava:
- Za piščančje fileje v testu s penino najprej pripravimo testo, tako da zmešamo moko, penino ali šampanjec in rumenjake. Primešamo beljake, ki smo jih s ščepcem soli stepli v čvrst sneg. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka ali curryja.
- Piščančje prsi narežemo na manjše trakove, popramo, solimo in pomešamo z zelišči. V ponvi segrejemo olje. Piščančje trakove z vilicami pomakamo v testo s penino in jih v vročem olju zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na kuhinjski papirnati brisački.
- K piščančjim filejem se odlično podajo rezanci z omako iz bučk in paradižnika ali peteršiljev krompir s tatarsko omako.
Nasvet:
Recept za piščančje fileje v testu s penino lahko uporabimo tudi z drugimi vrstami mesa, ribjimi fileji in kuhano zelenjavo. Penino lahko nadomestimo s pivom ali mineralno vodo.
več receptov za valentinovo poiščite tukaj!