Magazin
88 ogledov

Piščanec v testu s penino

piščanec iStockphoto
Tudi čisto preproste jedi lahko nadgradite s penino. Ste že poskusili piščanca, pečenega v testu s penino?

Sestavine:

  • 600 g piščančjih prsi (brez kosti in kože, lahko puranje prsi)
  • sveža zelišča (nasekljana, npr. peteršilj, bazilika, pehtran itd.)
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • olje (za cvrtje)

Za testo:

  • 150 g moke
  • 150 ml šampanjca (ali penine)
  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka
  • sol
  • poper
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 ščepec curryja v prahu

Priprava:

  • Za piščančje fileje v testu s penino najprej pripravimo testo, tako da zmešamo moko, penino ali šampanjec in rumenjake. Primešamo beljake, ki smo jih s ščepcem soli stepli v čvrst sneg. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka ali curryja.
  • Piščančje prsi narežemo na manjše trakove, popramo, solimo in pomešamo z zelišči. V ponvi segrejemo olje. Piščančje trakove z vilicami pomakamo v testo s penino in jih v vročem olju zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na kuhinjski papirnati brisački.
  • K piščančjim filejem se odlično podajo rezanci z omako iz bučk in paradižnika ali peteršiljev krompir s tatarsko omako.

Nasvet:

Recept za piščančje fileje v testu s penino lahko uporabimo tudi z drugimi vrstami mesa, ribjimi fileji in kuhano zelenjavo. Penino lahko nadomestimo s pivom ali mineralno vodo.

več receptov za valentinovo poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.