Omislite si solato malo drugače. Kombinacija sladkih in kislih okusov, piščančja solata z jabolkom, vas bo zagotovo navdušila.
Potrebujete:
- 100 g piščančjih prsi
- 3 jabolka
- 50 g kislih kumaric
- stebelce pora
- kislo smetano
- 15 g mletih orehov
- mleto sladko rdečo papriko
- kokosovo maslo
- sol
- poper
Priprava:
- Piščančje prsi narežite na majhne kocke, solite in natrite s sladko rdečo papriko.
- Na ponvi raztopite kokosovo maslo in popecite piščančje koščke.
- Zelenjavo in sadje operite.
- Kumarice in por narežite na kolobarje.
- Jabolka izdolbite, izdolbeno jedro narežite na koščke.
- V skledi zmešajte por, kisle kumarice, jabolka in mlete orehe ter v vse skupaj vmešajte kislo smetano.
- Premešajte, rahlo solite in popoprajte.
- Mešanici zelenjave, jabolka in orehov primešajte koščke pečenega piščanca.
- Vse skupaj nadevajte v izdolbena jabolka.
Pa dober tek!