Za vse tiste, ki imate redi pikantne jedi, smo danes izbrali pikantne tortilje z mletim mesom in rdečim fižolom.
Sestavine:
- 3 čebule (nasesekljane)
- 3 žlice olivnega olja
- 2 stroka česna (nasesekljana)
- 1 žlica paradižnikove mezge (ali pekočega kečapa)
- 1 čajna žlička Tabasca
- kanček kisa s čilijem (ali drugega kisa)
- 3 paradižniki
- 1 pločevinka rdečega fižola (majhni)
- 600 g mletega mesa
- sol
- poper (sveže zmlet)
- 1 noževa konica čilija v prahu
- kanček limoninega soka (ali limetinega)
- 8 tortilj
- koriander ali peteršilj (sveže nasesekljano)
- 1 Red Zwiebelwürfelchen
Priprava:
- Tortilje z ognjenim mletim mesom pripravimo tako, da v posodi ogrejemo olivno olje, dodamo čebulo in jo pustimo na manjšem ognju, da zarumeni.
- Dodamo nasesekljan česen in paradižnikovo mezgo, premešamo in dodamo še tabasco in nekaj kisa s čilijem.
Pustimo, da na hitro zavre in vmešamo koščke paradižnika in fižol. Vlijemo nekaj vode ter pokrito dušimo, dokler se omaka ne zgosti. - Nato dodamo mleto meso in pazimo, da se meso ne sprime. Začinimo s soljo, poprom in čilijem in pustimo, da se meso skuha
(Če je masa prveč suha, dolijemo nekaj vode in še enkrat zavremo.)
Začinimo z limoninim sokom in če je potrebno dodamo še malo soli in popra. - Medtem ogrejemo pečico in pogrejemo tortilje po navodilih. Na tople tortilje dodamo nekaj mesne mase in jih potrosimo z nasesekljanim koriandrom ali peteršiljem in s kockami rdeče čebule.
- Tortilje z ognjenim mletim mesom prepognemo ter jih postrežemo.