Magazin
184 ogledov

Pečena zelenjava

Pečeno zelenjavo po želji obložite s kraškim pršutom, parmezanom, mocarelo ... ( Žurnal24 main
Ko spet razmišljate o počitnicah v najljubšem delu Sredozemlja, se potolažite s pečeno zelenjavo, ki diši po poletju.

Potrebujete:

  • 1 rdečo papriko
  • 1 oranžno papriko
  • 2 manjša gomolja koromača
  • 4 manjše čebule
  • 30 dag šampinjonov
  • 6 strokov česna
  • 4 majhne bučke
  • 1 majhen jajčevec
  • olivno olje
  • mešanico mediteranskih zelišč
  • sol

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Zelenjavo očistite in operite.
  • Paprikama odstranite semenje in ju narežite na četrtine.
  • Tudi jajčevec narežite na četrtine, koromač in šampinjone prerežite na pol.
  • Čebulo in česen olupite in glavice in stroke pustite kar cele.
  • Bučke prerežite po dolžini.
  • Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Zelenjavo stresite v večji pekač, solite in začinite z mešanico mediteranskih zelišč.
  • Pokapajte z olivnim oljem, zmešajte in pecite 20 do 25 minut. Vmes zelenjavo enkrat ali dvakrat premešajte.
  • Po želji zraven pecite tudi paradižnik, belgijski radič ...


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.