Ko spet razmišljate o počitnicah v najljubšem delu Sredozemlja, se potolažite s pečeno zelenjavo, ki diši po poletju.
Potrebujete:
- 1 rdečo papriko
- 1 oranžno papriko
- 2 manjša gomolja koromača
- 4 manjše čebule
- 30 dag šampinjonov
- 6 strokov česna
- 4 majhne bučke
- 1 majhen jajčevec
- olivno olje
- mešanico mediteranskih zelišč
- sol
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Zelenjavo očistite in operite.
- Paprikama odstranite semenje in ju narežite na četrtine.
- Tudi jajčevec narežite na četrtine, koromač in šampinjone prerežite na pol.
- Čebulo in česen olupite in glavice in stroke pustite kar cele.
- Bučke prerežite po dolžini.
- Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija.
- Zelenjavo stresite v večji pekač, solite in začinite z mešanico mediteranskih zelišč.
- Pokapajte z olivnim oljem, zmešajte in pecite 20 do 25 minut. Vmes zelenjavo enkrat ali dvakrat premešajte.
- Po želji zraven pecite tudi paradižnik, belgijski radič ...
Dober tek!