Magazin
50 ogledov

Pečena jabolka z rozinami

pečena jabolka Blanka Kefer
Razvajajte se s pečenimi jabolki. Tokrat malo drugače – s kosmiči, smetano in rozinami.

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • 4 žlice rozin
  • 4 žlice ruma
  • 30 g masla
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 5 žlic kristalnega sladkorja
  • 5 žlic sladke smetane

Priprava:

  • Rozine za eno ali dve uri namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo pečke. Spodnje dele jabolk odrežemo tako, da lahko sadeži lepo stojijo.
  • V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oziroma karameliziramo sladkor, medtem pa nenehno mešamo.
  • Posodo vzamemo s kuhališča in vmešamo sladko smetano. Na koncu dodamo marinirane rozine.
  • Pekač namastimo z maslom in posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".
  • Sladico pečemo okoli pol ure pri 220 stopinjah Celzija.

več jedi z jabolki poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.