Razvajajte se s pečenimi jabolki. Tokrat malo drugače – s kosmiči, smetano in rozinami.
Sestavine:
- 4 jabolka
- 4 žlice rozin
- 4 žlice ruma
- 30 g masla
- 3 žlice ovsenih kosmičev
- 5 žlic kristalnega sladkorja
- 5 žlic sladke smetane
Priprava:
- Rozine za eno ali dve uri namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo pečke. Spodnje dele jabolk odrežemo tako, da lahko sadeži lepo stojijo.
- V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oziroma karameliziramo sladkor, medtem pa nenehno mešamo.
- Posodo vzamemo s kuhališča in vmešamo sladko smetano. Na koncu dodamo marinirane rozine.
- Pekač namastimo z maslom in posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".
- Sladico pečemo okoli pol ure pri 220 stopinjah Celzija.