Magazin > Odnosi in prosti čas
182 ogledov

Za 240 evrov lahko postanete jasnovidni

Krogla jasnovidke Shutterstock
Ste vedeli, da se lahko jasnovidnosti tudi naučite?

Zadnjih nekaj let se pojavlja vedno več duhovnih tečajev, kjer se lahko naučite, kako stopiti v stik z energijami, ki so v nas. Sicer večina misli, da je jasnovidnost prirojena, a očitno temu ni tako, saj se že za 240 evrov dobi certifikat jasnovidnosti in s tem tudi vpogled v dušo in energije, s katerimi živimo vsak dan. Več v pogovoru z Andrejo Novak iz društva angel.si.

Kako se pridobi certifikat za jasnovidnost?
Certifikati so pri nas potrdila, da so ljudje bili na tečaju in da so sledili nekemu napredku, se pravi, da so uspešno opravili tiste vaje, ki jih imamo. To je dvodnevna delavnica. Naučijo se, od kje se črpajo vizije oziroma na kakšen način je organ jasnovidnosti v človeških energijah prisoten. To ni samo kot neko tretje oko, ampak je cel sistem višjih energij. Pri nas učimo jasnovidno iz vidika duše, najvišje energije. Ni to jasnovidnost, da bi rekel "aha jutri se ti bo to zgodilo", razen če je to v smislu duše. Razumete?

Ne povsem, kako mislite v "smislu duše"?
Jaz sem 20 let raziskovala vedeževalke, moja teta je „šlogala“ vrsto let. Je imela obdobja, ko je prerokovala jasno, in obdobja, kot je bilo manj jasno, v smislu energij. Veliko šlogaric je iskrenih po duši in lahko sprejema višje energije, se pravi višji namen človeka. Tisto, kar ona pove, je bolj iz vidika svetlobe. Vsi smo čustveno inteligentni, da zaznamo energijsko recimo stres, zaljubljenost, sovraštvo … Jasnovidnost se loči na nižji efektiven del, ali se to dogaja samo na čustvih, in ni velike verjetnosti, da se bo to zgodilo, ali pa je na višji energiji, kar pomeni, da je velika verjetnost da se bo to zgodilo.

Tečaj ste rekli, da traja dva dni, kajne?
Ja in zelo je naporen. Ni naporen zame, ampak za poslušalce, ker prvi dan razpadejo vsi vzorci, v katere so verjeli do zdaj. Na tečaju se povezujemo z energijami, ki so že v nas, recimo vsi mi imamo v sebi potencial za vse žive talente. Čez jasnovidnostni tečaj se naučimo to prepoznavati, da se potem naučimo videti svet. Težava v jasnovidnosti ni to, da mi njih ne bi zaznali, ampak da se nam stvari kažejo v simboliki. Torej mi lahko stvari vidimo samo kot neko spiralo. Jasnovidci ob vprašanju vidi nek simbol, ki ga ne more interpretirati po svojih sposobnostih, kaj njemu to pomeni, ampak more ta simbol prevesti človeku, ki postavlja vprašanja, da to on razume. Da tisti, ki sprašuje, dobi odgovor zase. Tečaj je zelo zgoščena stvar, ki jo naredimo za ljudi našega kluba angel.si, ki se s tem se ukvarjajo.

Kolikokrat pa imate te tečaje? Je to dvakrat letno ali enkrat?
Še manj kot dvakrat letno. Odvisno je od tega, koliko je povpraševanja po tem.

Bi lahko ocenili, koliko certifikatov je izdanih v enem letu?
Do zdaj smo jih izdali 50, to je v desetih letih.

Pa certifikat izdate vsakemu, ki se prijavi?
Mi energije prosimo, da se na naš tečaj prijavijo ljudje, ki so na to pripravljeni. Nekateri se prijavijo, potem pa jih kar ni. Je pa res, da se teh talentov ne da izrabljati, ker tako delujejo naravne zakonitosti energij.

Pa morda veste, zakaj se ljudje prijavljajo?
Najslabši razlog, ki sem ga odkrila do zdaj, je, da bi radi drugim pomagali. To je tisti razlog, za katerega vem, da bo moral ta človek prehoditi večjo pot, da spozna, da je to naše čutilo. Najlepši razlog je, ko pridejo ljudje zato, da bi lepše živeli, da bi bili bolj v stiku s svojimi višjimi energijami, s talenti in podobno. Da bi lažje živeli in da bi lažje razumeli svoje življenje.

Kakšna pa je cena tega tečaja?
240 evrov je tečaj in certifikat.

Sicer velja, da je jasnovidnost prirojena, ampak pri vas se je pa lahko priučimo, kajne?
Tako je. Vsak, ki ga to pritegne, ima v sebi nekaj, na čemer lahko sloni. Jaz vedno pregledam astrološke karte, da vidim, kako ima človek dostop do energij. Glede na astrološko karto vidim, ali ima človek sposobnost jasnovidnosti samo zase, kar je možno, ali ima to, da lahko s tem služi svetu. Različno je. To ni nekaj, česar bi se lahko naučili sistematično kot roboti, ampak ima vsak človek svoj koncept sprejemanja in razumevanja tega.  

Komentarjev 1
  • erikkk 10:10 19.junij 2015.

    Zakaj me tak način spet spominja na nekdanje društvo Happy