Svetovno znani kuharski zvezdnik Gordon Ramsay na Youtubu razkriva osnove kuhanja, med njimi tudi večno dilemo, kako popolno skuhati testenine. Prvi korak je, da izberete dovolj velik lonec, da se testenine enakomerno skuhajo. V vodo dodate sol in žlico olivnega olja, da se testenine ne sprimejo.
Ko voda zavre, jih položite v krop, na posnetku tudi lepo pokaže, kako z zajemalko za špagete vse enakomerno potopite v krop. Nato začnete odštevati čas, ki je označen na embalaži. Ko čas preteče, jih potipate med prsti in poskusite. Popolno kuhane testenine so na otip čvrste, vendar ne mehke, notranjost pa ne sme biti hrustljava. Nato jih odcedite, dodate sol, poper, žlico olivnega olja in premešate. S tem zadnjim korakom preprečite, da bi se med seboj zlepile.
Se pravi 2x dodas sol, olje .... sploh nocem okusit taksne makarone. Pa se tist cas kuhanja na embalazi je relativen......