Magazin > Odnosi in prosti čas
9975 ogledov

Teden dni smo v praksi preverjali ta trik za nespečneže

Spanje Profimedias
Ta uspavanka za odrasle resnično deluje.

Poslušanje tega videa deluje tako pomirjujoče, da ga je portal 24sata proglasil za uspavanko za odrasle. Na YouTubu ima že več kot 20 milijonov ogledov, prikazuje pa reko na severu Irske obkroženo z zvoki narave, kot je žuborenje vode in ptičje petje. Video je posnel vizualni umetnik Jonnie Lawson, ki je dve leti snemal isti kader in se mu takrat še sanjalo ni, kako zelo bo s tem pomagal ljudem, ki imajo težave s stresom in nespečnostjo.

Zaradi zelo stresnega osebnega dogodka se že več kot deset mesecev tudi sama ponoči prebujam in nekaj ur bedim, zato sem se odločila testirati to ultimativno uspavanko za odrasle, ki je pomagala številnim nespečnikom po vsem svetu. 

Minutaža videa je dolga dobrih osem ur, kar je idealen čas, ki bi ga morali vsak dan preživeti v snu. Priporočljivo je, da si ga predvajate tekom celotne noči. Ko se ponoči namreč prebudite, tako že slišite zvoke, ki vas nemudoma zazibajo nazaj v spanec. Sama sem si posnetek predvajala le pred spanjem in ob prvem nočnem bujenju in lahko potrdim, da resnično deluje. Dolgih nočnih bedenj je konec in posnetek me je v nekaj minutah zazibal nazaj v spanec. Že cel teden tako spim po sedem ur v kosu, kar se ni zgodilo že mesece.

Posnetek sem preizkusila tudi na otrocih, ki zvečer malce s težavo zaspijo, a na njih žal ne deluje. Imam pa na zalogi druga dva posnetka, ki moja otroka dokaj hitro zazibata v spanec in to že tri leta. Upam, da bodo delovali tudi pri vas. Tretji je Mozartov koncert za violino, za katerega je nekaj časa veljalo, da je poslušanje le tega zelo priporočljivo za nosečnice in pozitivno vpliva na razvoj ploda. Dokazov za to sicer niso našli. Za uspavanje, vsaj pri nas, deluje in takrat so vsi dokazi odveč. Veliko mladih mamic pa prisega tudi na beli šum, zvok, ki je zelo podoben sesalniku in tistemu, kar naj bi plod slišal v maternici. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice