Magazin > Odnosi in prosti čas
106 ogledov

Sprehod po Ljubljani, ki bo navdušil ljubitelje vin in dobre hrane

promenada okusov
1/3
Petega oktobra med 11. in 18. uro z vinskim kozarcem v roki raziščite očarljivo ljubljansko mestno jedro in pokusite najboljše, kar daje kulinarična Slovenija.

Promenada okusov v Stari Ljubljani je že lani privabila kulinarične navdušence iz vseh koncev Slovenije, tokrat pa bo doživetje zagotovo še boljše!

Udeleženci vinske degustacije Promenade okusov bodo med drugim pokusili: svetovnega prvaka med sovinjoni Sauvignon Sellection by CMB, srebrna Decanterjeva sovinjona, bronasto Decanterjevo modro frankinjo Prestige 1909, šampiona med zrelimi in svežimi sovinjoni festivala Salon Sauvignon in številne druge, z zlatom nagrajene sovinjone festivala Salon Sauvignon, zlato radgonsko penino Millésime 2015, šampionko letošnjega ocenjevanja Vino Slovenija, in zlato zvrst Beli Trio z veliko zlato medaljo Vina Slovenija, dva laška rizlinga, nagrajena z zlatom na AWC Wienna, in številna druga izjemna vina Slovenije in avstrijske Štajerske.

Na Promenado okusov se bodo 5. oktobra podali izpred ljubljanskega Magistrata in se sprehodili po desnem bregu Ljubljanice čez Šuštarski most na njen levi breg. Sprehod skozi staro mestno jedro bomo zaključili s plovbo po reki Ljubljanici – naš zadnji gostitelj je lična barka Ljubljanica.

Po poti bomo na terasah izbranih kulinaričnih hiš okušali posebej za Promenado okusov pripravljene kulinarične mojstrovine. Chef vsake kulinarične hiše bo ponudil kulinarično kreacijo, ki bo zaznamovala jesen in zimo kulinarične Ljubljane, v klasični in veganski ali vegetarijanski različici.

V vsaki restavraciji bodo po trije vinarji treh vinorodnih dežel Slovenije in avstrijske Štajerske v pokušino ponudili izbrana vina – skupaj več kot šestdeset etiket.

Pa še ena posebnost letošnjega dogodka - obiskovalci bodo izbrana vina pokušali v ročno pihanih kristalnih kelihih Steklarne Rogaška. Izbirali bodo lahko med prestižnima vinskima kelihoma Sante in Armonija.

Več o dogodku in ponudnikih izveste na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.