Pomlad je čas zelišč, ki popestrijo vsako jed. Izkoristite sezono in sebe ter svoje najbližje razvajajte s slastnimi aromami peteršilja, kopra, drobnjaka …
Ideja! Za vse ljubitelje „nuggettsov“ imamo prav poseben recept, katere pomemben del je zeliščna omaka.
Sestavine:
1 cvetača
sol, poper
5-6 jedilnih žlic masla iz indijskih oreščkov
8-9 jedilnih žlic koruzne moke
8-9 jedilnih žlic drobtin
450 gramov zelišč (peteršilja, kopra, pehtrana, melise)
2 stroka česna
5-6 jedilnih žlic repičnega olja
120 ml vroče jušne osnove
130 ml ovsene smetane
3 jedilne žlice olivnega olja
2 jedilni žlici limoninega soka
Priprava
1. Cvetačo očistite in razrežite ter približno 4 minute kuhajte v vroči vodi. Počakajte, da se ohladi.
2. Maslo iz oreščkov zmešajte z malo vroče vode, da postane bolj kremast. Pripravite dva krožnika – enega za moko, drugega za drobtine. Narezano cvetačo najprej pomočite v maslo, nato moko, na koncu pa še v drobtine. V olju cvrite 5 do 6 minut.
3. Zelišča sesekljajte skupaj s česnom. Dodajte juho, olivno olje, smetano, limonin sok in sol ter dobro premešajte. Ko nastane kremasta omaka, je vaše kosilo pripravljeno!
Ta recept pride 30€ za eno kosilo, jaz rabim za to 3 dni živet za ta dnar.